MASSAGE

Behandlingar i massagestudion på Kustlandsvägen 11, Bygdeå

Terapeutisk massagebehandling, 60/75 min

Välkomna att boka tid hos mig för bedömning och individuellt anpassad behandling.

  • Muskelavslappning
  • Ökad ledrörlighet
  • Reducering av värk, stress och belastningsskador

I massageterapi ingår följande behandlingar:

  • Anamnes och sjukdomshistorik
  • Undersökning och planering
  • Klassisk och förebyggande massage
  • Myofasciell triggerpunktsmassage
  • Muskeltöjningar
  • Råd om lämpliga övningar

Svensk klassisk massage, 30, 45, 60 eller 75 min

Den klassiska massagen är djupgående och läkande. Detta minskar spänningar och värk i muskler och leder samt även svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Massagen mjukar upp spända muskler och får din blodgenomströmning att öka vilket också ökar din prestationsförmåga. Massagen verkar också avslappnande och har en lugnande effekt på nervsystemet.

Hot Stone Massage, 60 min

Hot Stone Massage är en djup massage med varma stenar. I massagen används de grundläggande principerna och greppen från klassisk svensk massage och värmen från stenarna hjälper till att få musklerna att slappna av på djupet. Detta är en fantastiskt skön behandling som passar extra bra när man känner sig frusen och stel.

Massage av rygg, baksida ben & säte, framsida ben, dekolletage, armar, ansikte & nacke.

Koppningsmassage, 30 eller 45 min

Koppningsmassagen är en kombination av svensk klassisk massage och 5000-årig koppningsteknik. Med hjälp av gummikoppor skapas ett vakuum som suger upp huden. Koppan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den ökade blodcirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter i bindväven.

Det är en djupgående metod som, i kombination med klassisk massage ger en form av bindvävsmassage. 10 minuters koppning motsvarar ca 30 minuters massage

Metoden kan användas på hela kroppen, med undantag för ev. områden med åderbråck, på gravida eller på personer som äter blodförtunnande medel

Avslappningsmassage, 60 eller 75 min

Denna helkroppsmassage är ett mellanting mellan klassisk massage och spamassage. Vi går igenom hela kroppen men utan de djupaste greppen från den klassiska massagen. Stannar och tar hand om spända områden vid behov.

Jag använder en liten mängd eterisk olja i massageoljan som kan ha antingen avslappnande, uppiggande eller värmande effekt utifrån dina önskemål.

Energimassage, 25 min

Energimassagen, även kallad Japansk Massage eller stolmassage är en massageform där du masseras genom kläderna med en speciell tryckteknik som behandlar akupunktur-/meridiansystemet (ett energisystem i kroppen).

Med energimassage kan man förebygga problem med bland annat värk i nacke, rygg, axlar, armar, händer och huvud. Under energimassagen sitter du påklädd och avslappnad i en speciell energimassagestol. Behandlingen tar ca 25 minuter.

Energimassage sätter fart på kroppens energiflöden – Blodcirkulationen stimuleras – Genomblödning i musklerna ökar – Lindrar stress och lösgör spänningar – Man känner sig både pigg och avslappnad – EN STUNDS EFFEKTIV AVKOPPLING.