Yin & Run 17-18 juni 2023


Välkommen till den härliga miljön i Överklinten! Närheten till den brusande och energigivande Rickleån ger alla möjligheter att fylla dina energidepåer genom löpning eller vandring, yinyoga, träning, meditation, workshops, god och näringsriktig mat. Förhoppningsvis också många goda samtal och skratt tillsammans med likasinnade. På vårt retreat är alla välkomna oavsett erfarenhet eller ålder.

”God mat och avslappnad stämning, mycket hjärtligt.”, ”Tack för en riktigt härlig helg!!!!😃”, ”Kör hårt ni passar verkligen att ha den här typen av träningshelger” var några av kommentarerna från förra årets retreat. Vi fick också betyget 10 av 70% och 9 av 30% på frågan ”Hur är din allmänna upplevelse av helgen?” Vill du också vara en av dem som tar chansen att skapa ett härligt minne och en återhämtning för kropp och själ. Vi är kanske lite annorlunda än andra retreat då vi även älskar träning och att vistas ute i naturen, den glädjen och känslan vill vi dela med dig.

Juniretreat med

yinyoga och löpning eller vandring

Sommarretreat i Överklintens gamla kvarnbyggnad på historisk mark vid Rickleån med forsen och naturen inpå knuten. Löpturen eller vandringen går längs vandringsleden Flottarstigen, en fin, restaurerad led med bitvis spännande och småkluriga passager men där du tar dig torrskodd fram. Nytt för i år är att vi erbjuder chans att vandra eller springa kortare eller längre sträcka enkel väg, då vi ser till att skjutsa ut eller samåka till startplatsen. Du kanske till exempel vill ta turen från Robertsfors till Siknästorpet som är cirka 10 km. Stigen följer ån på nära håll och bjuder på vackra vyer, en variation av forsande energifyllt vatten såväl som bitar med tyst och stilla vatten. Alltihop i en återhämtande och energigivande miljö. 

Våra retreat innehåller inte bara yoga och enskildhet. Vi tror också att samtalet med andra människor är en del i livet för att hitta dina verktyg att leva det liv du vill. Vi vill också njuta av livets goda när det kommer till mat och dryck. Vi serverar näringsriktig mat men också kaffe, the och lite godsaker. Med hjälp av olika former av yoga, träning, meditation, föreläsning och workshop får du möjlighet att leta och hitta din inre harmoni för både kropp och själ.

Program lördag till söndag (programmet kan komma att justeras en aning men ni missar inget)

Lördag

 • 12.00 Incheckning och macka (introsnack)
 • 12.30 Yoga flow ”starta kroppen och förbered för löpning”
 • 13.30
  • Ditt val: Vandring på egen hand 
  • Ditt val: Löpning 5-8 km (tips och nybörjarteknik)
  • Ditt val: Löpning 10-14 km (T.ex. Robertsfors till Siknästorpet ca 10 km)
  • Ditt val: Långlöpning på egen hand (17-21 km)
 • Från 14:30 Incheckning kvarnen, bad/dusch och mellanmål
 • 17.30 Yoga pass utomhus
 • 18.30 Middag
 • 20.00-21.15 Yin yoga för bättre sömn samt Yoga Nidra

Söndag

 • Egen promenad/löprunda/sovmorgon
 • 08.00 Frukost
 • 09.00 Föreläsning/Workshop – Behöver jag veta något om klimakteriet?
 • 10.30 Träning med fokus på styrka, balans och rörlighet
 • 11.30 Utcheckning från rummen samt lunch
 • 12.30-14.00 Avslutande Yinyoga och Meditation

Detta program ingår i Yin & Run Retreat. Det finns alltid en valmöjlighet att hoppa över något eller några pass om du vill ha luftigare schema med egen tid i naturen, till meditation eller vila.

Allt detta ingår*
 • Boende inklusive sängkläder en natt, del i två- eller fyrbäddsrum
 • Möjlighet att välja enkelrum för tillägg 700 kr (endast om plats finns)
 • Möjlighet att välja eget boende, avdrag 500 kr
 • Helpension; frukost, lunch, mellanmål och middag samt dryck 
 • All yoga, träning, workshop enligt program
 • Möjlighet till bastu och badtunna samt ett bad i ån (utanför hotellet eller vid badplats med brygga några hundra meter bort)

* Vi reserverar oss för eventuella pris/programförändringar utanför vår kontroll.

Om du vill unna dig en extra natt i kvarnhotellet kan du boka fredag eller söndag direkt via hotellets bokningssida, pris från 700 kr/natt.

Val som görs vid bokning:

Boendeönskemål, del i två- eller fyrbäddsrum och vem du vill dela med, önskemål om enkelrum mot tillägg ifall det finns plats.

Önskemål inför träning lördag (vandring, löpning, önskad distans)

Kostval eller allergier 

Bokning och betalningsinformation:
 • När du bokar ditt yogaretreat betalar du 800 kr i anmälningsavgift med Swish till 123 278 78 02 för att säkra din plats. Det går också bra att betala hela beloppet på en gång.
 • Du kan betala resterande belopp direkt med Swish eller vänta på faktura, 1 495 kr (+/- ev. tillval). Totalt alltså 2 295 kr lördag till söndag. Friskvårdsbelopp är 1 000 kr ordinarie pris och 800 kr för boka-tidigt pris
  Boka tidigt rabatt: Boka senast 15 maj så betalar du 1 995 kr!
 • Senast den 31 maj 2023 ska hela beloppet vara betalt.
 • Avbokning pga sjukdom/skada: Anmälan är bindande men du har möjlighet att sälja/ge bort din plats till någon om du får förhinder.

Camilla och Linda hälsar dig varmt välkommen!

Camilla Åström
Är den som kommer ansvara för mat, föreläsning, nybörjarlöpning och delar av yogan under retreaten. Jobbar idag på IKSU, en av Europas största träningsanläggningar, som massageterapeut och gruppträningsinstruktör. Driver även eget företag med yoga, PT och massage. Att träna inför och genomföra olika motionslopp, bland annat “En Svensk Klassiker”, har genom åren gett många härliga och oförglömliga minnen. Klasserna präglas av träningsglädje, öppenhet, humor, gemenskap tillsammans med en skön attityd och acceptans för sin egen och andras kroppar. Utbildad instruktör i yoga, yinyoga, postural yoga™, pilates, löpning, Zumba® mm, massageterapeut, Personlig Tränare, kokerska och seniorcoach, cert. Stark genom klimakteriet coach. 

Linda Hjortborg 
Ansvarar för medellånga löpningen, meditation och yinyoga samt träningspass under detta retreat. Största drivkraften för mig är att utvecklas oavsett om det är inom idrott, jobb eller som person. Nyfikenheten till att hitta verktyg och strategier i vardagen med målet att må bra och njuta, är för mig en viktig del av livet. Till vardags jobbar jag som utbildare och processledare på SISU idrottsutbildarna. Är i grunden studie- och yrkesvägledare, utbildad coach via Shift Education samt yinyogainstruktör.

Har du frågor hör av dig till oss på mail: yinandrun@gmail.com eller skriv till oss på vår FB sida www.facebook.com/licaretreats


Frågor och svar!
Måste man ha kört Yoga innan man kommer?
Nej, det behöver du inte.
Jag springer inte så mycket till vardags gör det något?
Det spelar ingen roll. Du får springa i ditt eget tempo eller vandra om du så vill. Det viktiga är att du kommer ut i skogen och får njuta av miljön. Vi håller också en enklare introduktion med tekniktips för nybörjarlöpare.
Jag har varit utmattad och vet inte hur mycket jag orkar?
Vi har lagt upp ett schema där du själv väljer att göra det som passar dig!
Om det är så att jag vill sova själv, går det?
Om hotellet inte blir fullt är det helt ok mot ett tillägg på 700 kr/natt. Det finns 18 sängplatser.
Jag har lite specialkost, hur löser ni det?
Eftersom Camilla lagar maten själv så går det bra att ange det vid bokningen så löser vi det!
Jag gillar att sova på morgonen och har svårt att “gå upp och träna” för tidigt.
Det är inget problem. Du väljer själv vad som passar dig bäst just för dagen.
Hur ser frukosten ut?
Vi erbjuder yoghurt eller fil med tillbehör samt ägg, bröd, kaffe, te och juice.
Om det inte är dusch på rummet var duschar vi då?
Det finns tre duschar på bottenvåningen samt en stor bastu som alla delar på. Du behöver ta med en egen handduk/badlakan!
Jag är lite allergisk så om jag vill ha egna sängkläder får jag ta med det? Självklart får du ta med egna sängkläder. Sängarna är förbäddade när ni kommer.
Får man dricka alkohol på retreatet?
Vi serverar alkoholfri dryck till maten på grund av lagar och tillstånd. Det finns möjlighet att köpa vin till maten från restaurangens ägare.
Jag har ingen yogamatta eller klossar och sånt, hur gör jag då?
Inga problem. Vi tar med oss mattor, block, strap, bolster och filtar som du får låna för hela helgen. Om du har ullmatta till yinyogan får du gärna ta med det.