Yin & Run Endagsretreat 2020

I dessa coronatider får man tänka lite utanför boxen och anpassa drömmar och förväntningar till rådande läge och rekommendationer. Vi har därför valt att arrangera ett enkelt men givande endagsretreat mestadels utomhus (fint väder är beställt). Vi vill såklart få ta med er på magisk löpning eller vandring längs Fiskarstigen och har valt att använda Siknästorpet som nav för våra aktiviteter under dagen.

Ta gärna med en vän, kollega, mamma, partner eller barn (från ca 12 år), det här eventet vill man gärna dela med någon och kanske känns det också lättsammare för både lite äldre barn och män att delta.
Dagens program
Schema 27 juni 2020

08.00 Samling och landa här och nu, Smoothie Shot

08.45 Yinyoga Flow – “Starta kroppen – starta dagen”

09.30 – 12.00 – Ditt val:

– Vandring längs Flottarstigen till Överklintens kvarn och åter, cirka 10 km (Linda)

– Löpskolning, nybörjare med löpteknik samt varva gång & löpning längs Flottarstigen cirka 5 km (Camilla)

– Långlöpning, cirka 6 min tempo (varierad terräng), längs Flottarstigen, tips på teknik för traillöpning, 16-18 km (Anna-Karin)

12.00 After Run Yin och sedan lunch i det fria – Pokébowl med kyckling/lax/vegansk, hembakt bröd, hemgjord färskost, kaffe och liten kaka

13.00 Workshop – Tyst coaching utomhus samt Shinrin-yoku* – skogsbad/skogsmedicin – Din bästa återhämtning som löpare, stressad eller utmattningssyndrom.

14.30 – Hembakt fikapaus och sedan fri tid – ditt val

– Vandra “åt andra hållet” längs Flottarstigen

– Löpning “åt andra hållet” längs Flottarstigen

– “MinYoga” Finn en plats på gräsytan eller skogen där du kan utöva de positioner du trivs med och kan slappna av med (vi finns på plats för guidning om du vill)

– Fortsätt skogsbada

– Slappa och njut, ensam eller byt erfarenheter med andra

16.00 – Sista rycket för dagen – vi pumpar upp de goa hormonerna i kroppen innan vi skiljs med ett härligt styrka/puls pass, välj att vara med på ena eller båda delarna: 

Yogalates Loop – 20 min

LöparCirkel med styrka – 25 min 

Avslutning och tack för dagen – Hemfärd och ta med smoothie på flaska 

Pris 695 kr

Alla aktiviteter är anpassade till social distansering och vi håller höga krav på hygien och avstånd för att utesluta smittspridning av corona, mer information på plats.

Inställt vid mycket dålig väderlek (ihållande regn och låg temperatur hela dagen)

För dig som inte får nog av natur under en dag finns fina tältplatser med närhet till grillplats och torrdass längs Rickleån. En skön kväll med grillmiddag och en vän eller partner som sällskap.

*Shinrin-yoku

(森林浴)

I Japan är skogsbad, shinrin-yoku, närmast en folkrörelse. Landet består till stora delar av skog och skogen används flitigt för avkoppling och rekreation. Skogsterapi har förekommit under strukturerade former sedan 1980-talet. De senaste åren har konceptet också spridits till USA och Europa.Shinrin-yoku kan tillämpas på många olika sätt, både guidat och oguidat. Ofta handlar det om en mycket långsam vandring på mjuka stigar. Deltagarna kan också få förslag på aktiviteter som kan öppna sinnena och göra att de upplever naturen på ett nytt sätt.

Anna Liljemalms artikel publicerades först i Modern Psykologi 5/2018

Så här hittar du till Siknästorpet (från Umeå)