YOGA

Med yoga finns det fördelar för alla!

Vare sig du är stressad kontorsarbetare med spänningar som så småningom kanske leder till smärtor och värk eller atlet på hög nivå kan du hitta det du behöver i yogan. Jag erbjuder framförallt fysisk yoga som stärker och sträcker dina muskler, ger utrymme i dina leder och mjukar upp bindväv och ligament.

I min lilla studio (max 8 deltagare) möts vi för en personlig och krusidullfri yoga med mycket kärlek och efter dina förutsättningar.

Alla ordinarie 75 min YOGA klasser innehåller delar av POWER, FLOW och YIN om inget annat anges. Hur mycket och länge av varje del kan variera och beror till stor del på er deltagare, så önska gärna.

YOGA STRENGTH – 75 min, innehåll som nedan men extra mycket styrka.

Klasserna kan också ha olika teman som genomsyrar upplägget, detta anges då i kalendern. 

POWER & STRENGTH:

ÖKAR DIN KRAFT OCH FOKUS

Dynamisk, omväxlande, fysiskt utmanande och ibland lite lekfullt. Vi tränar styrka, balans och smidighet till skön musik. En stor del av ägnas åt styrka för core, axelparti och höftparti, ibland med extra tillbehör som hantlar eller gummiband.  Du får en stark kropp och ett fokuserat sinne.

FLOW: 

SLÄPP ANSPÄNNINGAR OCH STRESS

I FLOW samordnas andning och rörelser i ett dynamiskt flöde mellan olika positioner. Det passar utmärkt för att få tillgång till energi i kroppen samt både stretcha och stärka musklerna. Bygger på Vinyasa som betyder ungefär ”andningssynkroniserad rörelse”. FLOW är ett stärkande och variationsrikt sätt att utöva yoga passar framförallt dig som gillar rörelse och kraft som verktyg för att släppa på anspänning och stress.

YIN: 

PASSIV, STILLA & LUGN

YIN delen innehåller mestadels enkla sittande och liggande ställningar som fokuserar på de djupare vävnaderna i kroppen och stimulerar bindväv, ligament och inre organ. Du stannar i samma ställning i flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro. Alla övningar utgår från dig och din kropps förmåga, så det spelar ingen roll hur positionen ser ut, det passar därmed alla människor och kroppar.